ສອງແອັງຕະລຸຍເຈແປັງ Ep. 18 ໝີ່ຮູທວານລະເບີດ | Jlvlogz
[
https://www.youtube.com/watch?v=sn6DnGiaU7A&list=PLHiCc8ieNF1rtyMAMsOK_ksM0LrEajx5K&index=2&t=0s](https://)
ສາລະຈາກວີດີໂອ: ເຜັດບໍ່ແມ່ນລົດຊາດແຕ່ເປັນພຽງຄວາມຮູ້ສຶກຮ້ອນປົ່ນແສບຊື່ໆ. ລົດຊາດປະກອບມີ 4ປະເພດຄື: ສົ້ມ, ຫວານ, ເຄັມ ແລະ ຂົ່ມ. ແຕ່ບາງອາກະສານອາດເພີ່ມລົດຊາດ ອູມາມີ (Umami) ເຊິ່ງເປັນພາສາຍີ່ປຸ່ນແປວ່າ ແຊບ. ເຊິ່ງສິ່ງທີ່ເຮັດໃຫ້ເຮົາຮູ້ວ່າອາຫານນັ້ນລົດຊາດເປັນແນວໃດແມ່ນເກີດຈາກສານທີ່ຢູ່ໃນອາຫານນັ້ນເອງ. ຕົວຢ່າງ: ອາຫານປະເພດທີ່ມີ Sodium ສູງຈະເຮັດໃຫ້ເຮົາຮູ້ສຶກວ່າເຄັມ. ເມື່ອເວລາເຮົາເອົາອາຫານເຂົ້າໄປໃນປາກ, ສານຕ່າງໆທີ່ຢູ່ໃນອາຫານຈະໄປກະຕູ້ນຕູ່ມຮັບລົດ (Taste bud) ທີ່ຢູ່ໃນລີ້ນແລ້ວສົ່ງສັນຍານໄປຫາສະມອງ ເຮັດໃຫ້ເຮົາຮູ້ວ່າອາຫານນັັ້ນລົດຊາດເປັນແນວໃດ. ຈົບ! ທີ່ເຫຼືອແມ່ນຄວາມຕະຫຼົກ ແລະ ໄຮ້ສາລະລ້ວນໆ ຮາຮາຮາຮາຮາ 😂😁😀
☆☆☆☆☆ Subscribe ☆☆☆☆☆
▲Youtube: http://bit.ly/jlvlogz
ຕິດຕາມພວກເຮົາທາງ Facebook ແລະ Instagram
▲Facebook: https://www.facebook.com/jlvlogz
▲Instagram: @JLvlogz