ໂດຍສ່ວນໂຕຂ້າພະເຈົ້າບໍ່ເຄີຍເຮັດວຽກກາງຄືນຮອດສອດແຈ້ງ ມີແຕ່ເຄີຍເຮັດວຽກກະແລງ 5:00 pm - 11:30 pm. ມາຮອດນີ້ກາຢາກຂໍແຊ່ປະສົບການເຮັດວຽກແນ່ໜ້ອຍຫນື່ງສະ.ກ່ອນອື່ນກາຂໍສະບາຍດີ ຂ້ອຍເອງປັດຈຸບັນກາເປັນນັກສຶກສາຕາດຳໆຄົນໜື່ງທີ່ກຳລັງຮຽນຢູ່ ລະກາເຮັດວຽກ part time ໄປນຳ.ຂ້ອຍເອງເຄີຍເຮັດວຽກມາຫລາຍບ່ອນແລ້ວ ຂ້ອຍເອງເຄີຍມີໂອກາດໄປເຮັດວຽກຢູ່ຮ້ານອາຫານແຫ່ງໜື່ງ ໜ້າທີ່ຂອງຂ້າພະເຈົ້າກໍຄືເຮັດກາເຟ ຫລື ວ່າເປັນ Barista ນັ້ນເອງ (ຂໍໃຊ້ຄຳວ່າເປັນຄົນເຮັດກາເຟຊະ ຄັນໃຊ້ຄຳວ່າ barista ຄືຊິບໍ່ເຫມະປານໃດເພາະຂ້າພະເຈົ້າເອງກາບໍ່ໄດ້ເກັ່ງແລະມີຄວາມຮູ້ທາງດ້ານນິຫລາຍປານໃດ ກາພໍມີຄວາມຮູ້ພື້ນຖານ) ມະເລີ້ມກັນເລີຍ ຂ້າພະເຈົ້າເຮັດວຽກໃນຮ້ານອາຫານແຫ່ງນີ້ເປັນເວລາ 9 ເດືອນເຕັມໆ ເປັນ 9 ເດືອນ ທີ່ມ່ວນລະກາເມື່ອຍພ້ອມ ແຕ່ລະມື້ຕື່ນເຊົ້າປະມານ 5:00 -5:30 ລຸກໜື້ງເຂົ້າ ລ້າງຖ້ວຍ ກວດເຮືອນ ອຸ່ນຂອງກິນ(ເພາະພໍ່ເປັນຄົນແຕ່ງກິນໄວ້ແຕ່ຕ່ອນແລງກາຄືແຕ່ງເພື່ອໄວ້ມື້ອື່ນເຊົ້າຄັນຊິມາແຕ່ງກິນໃນຕ່ອນເຊົ້າແຕ່ລະມື້ກາຄືຊິບໍ່ທັນ) ກ່ຽມເຄື່ອງໃຫ້ນ້ອງໄປໂຮງຮຽນ ແລະ ໄປສົ່ງນ້ອງພ້ອມ ຫລັງຈາກນັ້ນກາໄປໂຮງຮຽນ ຫລັງຈາກເລີກ ໂຮງຮຽນ ກາກັບມາບ້ານ ກິນເຂົ້າສວາຍ ຫລັງຈາກນັ້ນ ກາເບີ່ງບົດຮຽນ ບາງມື້ກາບໍ່ໄດ້ເບີ່ງ ແລ້ວແຕ່ອາລົມ ຫລັງຈາກນັ້ນກາຫລີ້ນໂທລະສັບ,ຫລີ້ນຄອມ ກາຄືຄົນທົ່ວໆໄປ ຫລັງຈາກນັ້ນນອນຜັກຜ່ອນ ປະມານ 1-2 ຊົ່ວໂມງ ຫລັງຈາກຕື່ນນອນ ໄປຮັບນ້ອງມາແຕ່ໂຮງຮຽນ ແລ້ວອອກໄປວຽກ ໄປວຽກແຕ່ລະມື້ແມ່ນປະມານ 4 - 4 ໂມງປາຍ ເຂົ້າວຽກ 5 ໂມງແລງ ທີ່ໄປວຽກໄວແມ່ນບ້ານຢູ່ໄກ ລະກາການຈະລາຈອນເເອ່ອັດ ບາງເທື່ອກາກັນໄວ້ເພື່ອລື່ມເຄື່ອງລື່ມຂອງຈັງກັບມາເອົາທັນໄດ້ ຫນ້າທີ່ຂອງຂ້ອຍກາຄືໄປກ່ຽມເຄື່ອງໄວ້ເຮັດຕ່ອນແລງ ບໍ່ວ່າຈະເປັນ ກ່ຽມຫອມມີ້ນ ເບີກເຄື່ອງທີ່ໃຊ້ພາຍໃນຮ້ານ ກ່ຽມນຳກ້ອນ ອີ່ຫຍັງຕ່າງໆ ບາງມື້ກາຖູພື້ນ ລາງຈອກ (ຢູ່ບ່ອນເຮັດວຽກຈະມີໃຫ້ເຮັດສອງກະກາຄືກະເຊົ້າກັບກະແລງ) ບາງເທື່ອຄົນເຮັດວຽກພາກເຊົ້າ ລື່ມລ້າງ ຫລື ແຂກຫລາຍ ກາຕ້ອງໄດ້ ເຄຍຊ່ວຍເຂົາ ບາງມື້ເຂົາກາປະໄວ້ໃຫ້ເຮົາລ້າງ ລະເຂົາກາເມື່ອ ບາງມື້ກາຝາກວຽກໄວ້ໃຫ້ ຫະຫະ ແຕ່ກາບໍ່ເປັນຫຍັງ ຫລັງຈາກກຽມເຄື່ອງແລ້ວໆ ກາແບ່ງກັນລົງມາກິນເຂົ້າ ສ່ວນອີກຄົນຫນື່ງເຝົ້າບຣາ ຖ້າ ມີເວລາກ່ຽມເຄື່ອງປະມານ 1 ຊົ່ວໂມງ 6 ໂມງແລງ ທຸກຄົນຕ້ອງມີຫນ້າກຽມພ້ອມບໍລິການແຂກ ບາງມື້ແຂກຢູ່ຮ້ານກາຫລາຍ ບາງມື້ກາບໍ່ຄ່ອຍມີປານໃດ ບາງມື້ງຽບປານປ່າຊ້າກາມີ ຫະຫະ(ໂດຍສະເພາະວັນທິດ ) ປະມານ 8:30 ກາເລີ້ມມ້ຽນອານາໄມ ເລັກໆຫນ້ອຍໆໄປ ແບ່ງຫນ້າທີ່ກັນ ອີກຄົນກາໄປເຊັກເຄື່ອງ ສ່ວນອີກຄົນກາເຝົ້າບຣາກາເຟ ລະກສ ອານາໄມ ເລັກໆຫນ້ອຍໆໄປພ້ອມນຳ ປະມານ 10 ໂມງ ກາເລີ່ມມ້ຽນຮ້ານຢ່າງຈີງຈັງລະ ທັງພະນັກງານເສີບ ພະນັກງານຄົວທີ່ຢູ່ດ້ານຫຼັງ ຫນ້າທີ່ແຕ່ລະມື້ກາຄື ລ້າງຈັກກາເຟ ລ້າງຈອກ ຊັກຜ້າ ເຊັກເຄື່ອງ ຖູພື້ນ ມ້ຽນຂີ້ເຫຍື້ອ 11:00 ກາປ້ຳໂປ້ອອກຈາກບ່ອນເຮັດວຽກ ຂ້ອຍເຮັດກິດກະຈຳແບບນີ້ມາ 9 ເດືອນເຕັມໆ ບາງມື້ກາໄດ້ເຮັດກາເຟຄົນດ່ຽວ ເພາະອີກຄົນພັກ ມັນກາຊິເຫງົາໆ ນີສສຫນື່ງນະ ແຕ່ກາບໍ່ເປັນຫຍັງ ບາງເທື່ອຜູ້ຈັດການຮ້ານກາມາຊ່ວຍວຽກເລັກໆໜ້ອຍໆ (ຂ້ອຍນັບຖືຮັກແພງລາວປຽບສະເຫມືອນເປັນອ້າຍແທ້ໆຄົນໜື່ງ ລາວເປັນຄົນໃຈດີ ເປັນກັນເອງ ປຶກສາບັນຫາໄດ້ທຸກໆເລື້ອງເລີຍ) ບາງເທື່ອຢູ່ບ່ອນເຮັດວຽກກາມັກມີງານມາຕະຫລອດເຊັ່ນວ່າ:ແຂກຈອງ ຈັດງານລ້ຽງ ງານວັນເກີດ ແຂກສະຖານທູດຈອງ ສ່ວນຫລາຍແຂກທີ່ມາຮ້ານນິມັກຈະເປັນນັກທຸລະກິດ ດາຣາ ຄົນທີ່ມີຊື່ສຽງຂອງບ້ານເຮົາ ເວົ້າລວມໆກາຄົນມີເງີນ ເຮັດໂອທີ ແຕ່ລະເທື່ອ ບາງມື້ເລີກວຽກ 12 ໂມງ 1 ໂມງ 2 ໂມງ ກາມີ ຮູ້ສືກວ່າໜັກຫຼາຍ ລະກາເມື່ອຍ ແລະ ກາທໍ້ໄປນຳ ແຕ່ກາຕ້ອງໄດ້ອົດເອົາ ເລີກວຽກກັບໄປບ້ານລົ້ມລົງບ່ອນນ່ອນເລີຍ ເມື່ອແຮງ ບາງເທື່ອກາບໍ່ໄດ້ອາບຮອດຮ້ຳ ກາມີ ບາງເທື່ອມີວຽກບ້ານກາຕ້ອງມາໄດ້ນັ່ໄງເຮັດ ຜັກຜ່ອນກາບໍ່ຄ່ອຍເຕັມທີ່ປານໃດ ມີຊ້ວງຫນື່ງ ຮູ້ສຶກວ່າເປັນເບຣີໆ ມື່ນໆ ໄປເລີຍ ນອນຜັກຜ່ອນແຕ່ລະເທື່ອ 3-4 ຊົ່ວໂມງ ເທົ່ານັ້ນ ບາງມື້ກາບໍ່ຢາກຕ່ອນເຊົ້າຊ້ຳ ແຕ່ກາຕ້ອງໄດ້ລຸກຕື່ນຫນື່ງເຂົ້າເຮັດວຽກ ເພາະພໍ່ກັບແມ່ ໄປຂາຍເຄື່ອງຢູ່ຕະຫລາດຕັ້ງແຕ່ເຊົ້າໆ ອອກບ້ານກາ 2 -3 ໂມງເຊົ້າ