ມີໃຜຮູ້ແນ່ ມັນໃຊ້ຫຼັກການໃດທີ່ເວລາເຮົາມ່າເຂົ້າລະຢາກໃຫ້ມັນໄນ້ ຫຼື ມັນອ່ອນໄວລະຈຶ່ງເອົາບ່ວງໄປ ປັກ ປັກ ປັກ ໄວ້ ສິມີຄົນຕອບໄດ້ບໍ່ວະ ຫຼື ພວກເຈົ້າຄິດວ່າແນວໃດ
ບ້ານຂ້ອຍບໍ່ເຄີຍເຮັດໃດ ແຕ່ຖ້າໃຫ້ເດົາຄືຊິແມ່ນຢາກໃຫ້ມີຊ່ອງວ່າງໃຫ້ນໍ້າເຂົ້າໄປໃຫ້ທົ່ວ
ຕາມທີ່ຂ້ອຍຮູ້ບ່ວງແມ່ນເຮັດມາຈາກໂລຫະ ແລ້ວເຮັດປະຕິກິລິຍາຫຍັງຈັກຢ່າງເຮັດໃຫ້ເຂົ້າເຮົາອ່ອນໄວກວ່າ ການແຊ່ນ້ຳປະໄວ້ປົກກະຕິ
ຢູ່ບ້ານບໍ່ເຄີຍເຮັດ ມັນເຮັດໃຫ້ເຂົ້າອ່ອນຂຶ້ນແທ້ນິ
ຮູ້ເລີຍວ່າຄົນທີ່ມາຕອບສ່ວນໃຫຍ່ເປັນຜູ້ຊາຍ ສາເຫດທີ່ປັກອັນນີ້ກະບໍ່ຮູ້ເຮັດຕາມໆກັນມາວ່າເຮັດໃຫ້ເຂົ້າມັນໄນ້ໄວ ສ່ວນຫຼາຍໃຊ້ໃນກໍລະນີທີ່ມ່າເຂົ້າແລ້ວຢາກໃຫ້ມັນອ່ອນໄວ ຍາມບ້ານມີງານບຸນທີ່ຕ້ອງໜຶ້ງເຂົ້າແຕ່ເດິກໆບໍ່ ປະມານນີ້